Superfoodit esittelyssä

Maca-tabletit, acai-marjat jne

Kaikki aiheesta Chia-Siemenet

Chia siemenet olivat perusruokaa Atsteekeille ja Mayaintiaaneille kauan sitten. Kasvi kasvaa jokien varsilla sellaisilla seuduilla kuten Keski- ja Etelä-Meksiko sekä Guatemala. Jokavuotinen yrtti tunnetaan nimellä Salvia hispanica L tai tavanomaisesti Salba tai Chia; kuuluen mintun sukuun.

Miksi Chia siemenet ovat hyviä painonpudottamiseen?

Pienet mustat ja valkoiset siemenet omaavat ainutlaatuisia hyytelöitymisaineita ja toimintoja. Jos Chia siemeniä laittaa veteen, ne turpoavat ja siemenet luovat geeli peitteen ympärilleen; vatsassasi ne pitävät täydenolon tunnetta yllä pitkän aikaa. Geeli itsessään ei sisällä kaloreita eikä makuja. Yleisin tapa käyttää chia siemeniä, on laittaa niitä smoothien sekaan, joka antaa hyvän viskositeetin jopa huoneen lämmössä.

Mitä Hyviä Puolia on Chia Siemenissä (CS)?

* Mahtavia painonpudottamisessa. Viskositeetti. Vähemmän kaloreita
* GLUTEENITTOMIA
* Positiivinen vaikutus diabeteksessä, kolesteroli -tasossa, korkeassa verenpaineessa
* Positiivinen vaikutus osteoporoosissa, masennuksessa, rinta-, suoli- ja eturauhassyövässä
* 2 RKL Chia Siemen Jauhoja = 4g Hyviä kuituja
* 2 RKL Chia Siemen Jauhoja = 63mg kalsiumia tai enemmän kuin 2 lasia maitoa tai 120% suositellusta päiväannoksesta lapsella
* 2 kertaa banaanin sisältämä kaliumin annos
* 3 kertaa mustikoiden sisältämä antioksidanttimäärä
* 3-4 kertainen pinaatin sisältämä rauta-annos
* lähes täydellinen tasapaino omega-3 ja omega-6 rasvahappoja, joiden imeytyminen on toistensa varassa

Omega-3: Omega-6 rasvahapot

Ajattelemme usein Omega-3 öljyjä tai rasvahappoja “kalojen sisältämänä terveellisenä rasvana”. Tiesitkö, että Chia sisältää eniten kasvimaailmassa näitä rasvahappoja? Kaksi ruokalusikallista Chia Siemen jauhoja sisältää 530 milligrammaa (0,53 grammaa) omega-3:sta, joka on 30% suositellusta päiväannoksesta miehillä ja 50% naisilla. CS sisältää lähes täydellisen tasapainoisen suhteen Omega 3 ja Omega6 rasvahappoja, jotka ovat riippuvaisia toisistaan imeytymisen kannalta. Nämä Rasvahapot ovat erittäin tärkeitä sydänelimen sairauksien ennaltaehkäisyyn sekä ylläpidon kannalta.

Antaa Paljon Energiaa

Chia sisältää suuren määrän täydellistä proteiinia. Tämä proteiini nostaa energiatasoasi. Siemenet nostavat energiatasoja pitkäksi aikaa, koska ne sisältävät tätä täydellistä proteiinia sekä paljon vitamiineja ja mineraaleja. Chia siemenien proteiinin laatu on ylivoimainen verrattuna vehnään, maissiin, riisiin, kauraan, ohraan, amaranttiin, pellavaan tai soijaan.

Antioksidantit

Useimmat tietävät, että mustikat sekä eksoottiset hedelmät sisältävät suuren määrän antioksidantteja. Arvaat varmaan, että Chia on erittäin antioksidantti -rikas! Chia antaa hyvän arsenaalin antioksidantteja vastustuskyvyn avuksi tautien torjumiseen, mukaan lukien klorogeenihappoja, kofeiinihappoja, myricetiniä, kversetiiniä ja flavonoleja.

Nämä arsenaalit antioksidantteja auttavat ennalta ehkäisemään vapaiden radikaalien aiheuttamia haittoja kehossa. Vapaiden radikaalien asettuminen kehoon pitkäksi ajaksi voi aiheuttaa tulehduksia, immuunijärjestelmän heikentymistä ja sairauksia. Chia, voi auttaa sinua saamaan tarpeeksi antioksidantteja vapaiden radikaalien sulattamiseksi.

Ota Chia Osaksi Ruokavaliotasi

Chia, kuten hamppusydämet, on yksi luonnon superruoka ja me suosittelemme, että alat syömään sitä. Chia-siemeniä voit ostaa netistä täältä.

Voit myös leipoa hyvinvointiruokasi Nuchia Original Chia Seed Flour -tuotteella, joka on monijyväjauho sisältäen luonnollista tumman riisin jauhoa sekä Chia jauhoja. Se sopii parhaiten leivontaan ja sillä voi korvata esimerkiksi 1 desilitran täysjyväjauhon 1 desilitralla Nuchia Original Chia Seed Flour -jauhoja. Se sisältää kaikki ravinteet Nuchia 100% Chia Seed Flour -jauhoista. Lisäksi molemmat jauhot ovat neutraalin makuisia ja hajuisia, eivätkä sisällä: gluteenia, vehnää, natriumia, sokeria, geenimuuntelua eikä transrasvahappoja. Molemmat jauhotyypit käyttäytyvät ja maistuvat lähes samalta kuin vehnäjauhot.

 

Category: Chia